hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > BRØDSKALKER > Den Gale Onkelen


Den Gale OnkelenFra boken "Håp Etter Helvete"
av Gerry BeaucheminJeg applauderer Gerry Beauchemin for hans utmerkede bok Håp Etter Helvete, og for mot til å skrive den…Denne boken er et ”må leses” for  kristne som har kommet på avveie fordi de ikke kunne forsone en Bibel som erklærer at ”Gud er Kjærlighet” samtidig som den underviser at synderens skjebne er evig fordømmelse.

Doktrinen om ”uendelig straff” har i århundrer vært ”den gale onkelen” som Kirken, med berettiget forlegenhet, har holdt innelåst på det innerste soverommet. Uheldigvis klarer han fra tid til annen å lure seg ut fra sin innesperring, vanligvis mens det er gjester i dagligstuen, og vanligvis akkurat mens du forteller dem om en kjærlig Gud som gav Sin Sønn for å dø for deres synder. Det er ikke rart at gjestene løper av gårde for aldri å komme tilbake. Men i stedet for å pense denne ”gale onkelen” tilbake til galehuset, og prøve å dekke over vår forlegenhet (ved å enda mer høylytt rope ”Gud er Kjærlighet”), så trenger vi å få vår ”gale onkel” helbredet.

Et bra utgangspunkt for denne helbredelsesprosessen er Gerry Beauchemins bok. Lag for lag, konsept for konsept vil Gerrys budskap løsne på galskapsbåndene som har forpestet Kirken i århundrer.

Fra Augustins skyldherjede psyke til Dantes forpinte fantasier har Kirken vært (et) offer for et skrekkvelde basert på hedensk vrøvl. Den har blitt vendt ”bort fra den enfoldige troskap mot Kristus” (2 Kor 11:3). Bøker som ”Håp Etter Helvete” peker oss tilbake til SANNE ”Gode Nyheter.”

 

                        Grady Brown, MTh., DLitt.

                        Forfatter av That All May Be Fulfilled og That’s What I Have, That’s Who I Am.

                        Direktør og Grunnlegger av Dayspring Bible Ministries

                        623 Jack Drive, Lindale Texas 75771