hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > ARTIKLER > Tiende


TIENDEN ER ULOVLIG!

av Eric PerroudJeg har selv vært offer for den kristenreligiøse og ubibelske doktrinen om nytestamentlig ”tiende.” Jeg gav og gav… 10 % av månedslønna mi selv om jeg omtrent ikke hadde penger nok til å leve for etter alle utgiftene. Man hører så utrolig mye vrøvl i kirkene forbundet med den loviske praksisen av en moderne og såkalt ”kristen” tiende at halve kunne vært nok. Faktisk, så er det så mye vrøvl at det noen ganger grenser farlig nærme opp mot pølsevev! Man tømmer lommene sine for at menigheten (underforstått: kirkebygg med tilhørende utgifter og lønnede geistlige) skal kunne drives og underholdes. Hva med å dele av sin overflod med dem i menigheten som kanskje ikke har så mye og som virkelig kunne trengt litt støtte, jeg mener slik som praksisen faktisk var blant de første kristne? "Hva??? Er du gal mann? Vi har strømregninger å betale!!!" Så vil mange sikkert argumentere med at det koster penger å "drive menighet" og man er nødt til å ta inn tiende for å kunne betale alle regningene...! Ja, det er klart! Klart det er mange utgifter å dekke i det å drifte en moderne religiøs institusjon, men hvem er det som sier at den moderne og institusjonaliserte "menigheten," slik som den drives i dag, er bibelsk, eller i det hele tatt har en historisk rett til å virke og fungere slik den gjør?!?

En gang var det forundre meg en kar som var valgt ut (han hadde selvfølgelig blitt håndplukket av de geistlige) til å dele et vitnesbyrd rundt dette med tiende. Denne gangen var det dette innslaget som skulle erstatte ”kollektprekenen.” Noen som kan finne det begrepet i De Hellige Skrifter??? Anyone? Nei? OK! Denne broderen, forført som han var stakkar, stod der oppe og fortalte en så rørende historie om hvordan en nå avdød herremann som han så slik opp til hadde uttalt følgende: ”Guds velsignelse er så viktig for meg at jeg bare ikke tør slutte å gi (til kirken han var medlem i selvfølgelig)!” Så man kan altså kjøpe Guds velvilje og gunst? (Apg 8:20).

En annen blasfemisk tiende-propaganda-regle er denne: ”Vel, ønsker du å bli velsignet i brutto eller netto?”  Dette da selvfølgelig som et retorisk spørsmålssvar på om man skal ”gi tiende av brutto eller netto inntekt.” Jesus ville snudd seg i grava hadde det ikke vært for at vår Herre og Frelser er oppstått! Denne ”kjøpe Guds velsignelse”-doktrinen lever i det beste velgående i det ganske religiøse landskap.

Under har jeg lagt til rette lenker til to skikkelig dyptgående studier på den sanne bibelske tienden, som også avslører den høyst ubibelske og moderne kristenreligiøse doktrinen om tiende. Les disse artiklene og bli satt i frihet fra en av motstanderens beste loviske knep for å holde kristne i lenker. Sett ned foten og si nei til griske kirkesystemer som flår flokken for å bygge sine kirkebygg og underholde alle disse moderne ”menighetsrelaterte” aktivitetene. Det greske ordet ekklêsia, som i våre norske bibler oversettes til ”menighet” (church i KJV), har ingenting med en bygning, institusjon eller moderne organisasjon å gjøre. Ordets elementer er ’UT’ og ’KALT.’ Ekklêsia betyr ’ut-kalt,” og henviser til de som i Jesu tid ble kalt ut fra frafallen jødedom, dvs. den tids etablerte ”kirke.” I vår tid kaller Herren sine ut fra frafallen kristendom som bygger og bygger sine institusjoner og organisasjoner, rett og slett firmaer med organisasjonsnummere og skattefritak gitt av Hodet for disse firmaene… nemlig staten.

Artiklene disse lenkene tar deg til er på engelsk. Dette er artikler jeg håper å oversette til norsk en dag.

Eric

 

Tithing is Unscriptural Under the New Testament Parts I and II
It is a sin to enforce tithing on New Testament Christians!

 

Is the Church Tithe Scriptural?

The tithe is not only unscriptural, it is ILLEGAL according to God's word!