hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > AUDIO > En preken av prekener!


En tidligere baptistpastor forteller forsamlingen

sannheten om helvete


Nå er ikke jeg den som oftest lar meg rive med av en klassisk preken, du vet, den velkjente (og totalt ubibelske) enveiskommunikasjonen som foregår fra en opphøyd plattform eller talerstol, og ned til flokken som er plassert pent og pyntelig og i ordnet formasjon med ansiktet vendt mot "scenen." "Plasseringsvelsignelsen" består i at jo lenger frem du sitter, jo færre bakhoder stirrer du inn i! ;)

Det inntrykket jeg sitter igjen med etter mange år som medlem i organisert og institusjonalisert kristendom er det at prekener som oftest ender opp med å bli en eneste stor "inspirasjonstale," helt eller delvis blottet for undervisning i selve Ordet. Som en søster en gang sa: "Jeg går i kirken hver søndag, og hver søndag blir jeg nærmest inspirert i hjel!" Og er du riktig heldig (eller velsignet som vi kristne sier), så kanskje du får med et par bibelvers underveis. Ja, jeg setter det litt på spissen nå, men jeg håper du er villig til å stole på meg i det at jeg ikke ville skrevet denne lille introduksjonen på denne måten hvis ikke dette var en del av min faktiske vandring og erfaring. "Vi vitner om det vi har sett og hørt."

Nu vel, det var nok fra meg, og min mening om prekener. Det du nå skal høre (hvis du følger lenken under og lytter til forkynnelsen den kobler deg til) er etter min personlige mening en "preken av prekener." Slik glød, slik iver, slikt preget av Guds ubetingede kjærlighet, har jeg ikke vært borti på lenge. Ta deg tid til å høre hva denne tidligere baptistpastoren har å dele med menigheten, og avgjør for deg selv etterpå om det preget hjertet ditt eller ikke. God fornøyelse, vær velsignet og Guds fred!

Eric

P.S. Lydfilen ser kun ut til å fungere i Internet Explorer. Velg "Windows Media" eller "Real" (alt ettersom) etter at linken har åpnet siden og gi den litt tid til å starte opp.