hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > BRØDSKALKER > SPØRSMÅLSSKALKER > Før verdens grunnvoll?En skalk av Vegard...


Ef 1:4-13 

likesom han utvalgte oss i ham før verdens grunnvoll blev lagt, forat vi skulde være hellige og ulastelige for hans åsyn, idet han i kjærlighet forut bestemte oss til å få barnekår hos sig ved Jesus Kristus efter sin viljes frie råd, til pris for sin nådes herlighet, som han gav oss i den elskede, i hvem vi har forløsningen ved hans blod, syndenes forlatelse, efter hans nådes rikdom, som han rikelig gav oss i og med all visdom og forstand, idet han kunngjorde oss sin viljes hemmelighet efter sitt frie råd, som han fattet hos sig selv om en husholdning i tidenes fylde: at han atter vilde samle alt til ett i Kristus, både det som er i himlene, og det som er på jorden; han i hvem vi også har fått arvelodd, efterat vi forut var bestemt til det efter hans forsett som virker alt efter sin viljes råd, forat vi skulde være hans hellighet til pris, vi som forut hadde håpet på Kristus; i ham har også I, da I hadde hørt sannhetens ord, evangeliet om eders frelse -- i ham har I og, da I var kommet til troen, fått til innsegl den Hellige Ånd, som var oss lovt,


Åp 13:8 

alle som bor på jorden, skal tilbede det, hver den som ikke, fra verdens grunnvoll blev lagt, har fått sitt navn skrevet i livsens bok hos Lammet som er slaktet.

 

Her har vi to vitner i Skriften på at de Hellige er utvalgt til Kristus Jesus til frelse fra før verdens grunnvoll ble lagt. Om Gud, Faderen altså, planla frelsen i Kristus før han skapte Adam og Eva visste Han også om fortapelsen, syndefallet OG helvete! Siden vi vet at Faderen ønsker at alle mennesker skal komme til sannhets erkjennelse og bli frelst Han også ha visst at de fleste menneskene ikke kommer til å befinne seg i Hans fullkomne plan om frelse, men forbli Hans fiender for evig.


Vel vitende om utfallet av syndefallet, synden, djevelen og alt det der – skaper Han likevel menneskene med en fri vilje (?) En vilje så sterk og viktig at Han selv ikke kan eller vil kontrollere den, om så den går rett imot Hans eget ønske og vilje og hensikt. Og ikke nok med det, men Han skaper mennesket med en udødelig sjel (?) og ånd. Så da det unngåelige inntreffer, nemlig fortapelsen, er Han ikke overrasket. Men hvorfor i alle dager skaper Han noe evig som ikke Han selv engang klarer å ødelegge og så til og meg GIR det en fri vilje?! Vel vitende om at det kommer til å gå til helvete, ja faktisk rett til helvete…?